Flere hunde i hjemmet

More dogs in the homeHvis man som familie allerede har en hund, men alligevel overvejer at anskaffe sig en eller flere, er der en del elementer som man med fordel kan overveje, uanset grunden til hvorfor man ønsker at anskaffe sig flere hvalpe. Det kan for eksempel tænke, at man har forelsket sig fuldstændigt i to hvalpe fra samme kuld, og man i den forbindelse derfor overvejer at vælge dem begge. Derudover kan det være, at man ønsker at vælge en legekammerat til den hund som man allerede har, da man ikke vil have at den skal være ensom i løbet af hverdagen, hvor familiens medlemmer er på arbejde. Uanset grunden er der elementer som man kraftigt bør overveje, da flere hunde i hjemmet naturligvis kan være en god beslutning, men dette er dog langt fra en selvfølge.

Hvad bør man overveje?

Først og fremmest er arbejdsbyrden ved at have flere hunde naturligvis større end blot at have en enkelt. Nogle tror fejlagtigt at det er nemmere at afskaffe sig mere end en hund, da de så kan give hinanden selskab og derved fjerne en del af ejerens arbejdsbyrde, hvilket dog ikke er tilfældet. Hvert individ har nemlig unikke behov for både motion og psykisk stimulation, og derfor ender man nok ofte med at skulle træne hundene hver for sig.

Hvilket køn skal den nye hund være?

Ofte kan det være en god idé at anskaffe sig en hund af hvert køn for at skabe balance. Det kan nemlig tænkes, at hvis man har to af samme køn, kan der opstå en række problemer. Man bør desuden overveje om den hund man allerede har, overhovedet har godt af at have selskab af en anden hund i døgnets 24 timer. Kan din hund for eksempel bedst lide at lege med energiske hvalpe, eller kommer den bedre ud af det med hunde, som er mere tilbageholdende end den selv?

Leave a Reply