Hvordan vælger man det rigtige navn til hunden?

right name for the dogDa det er mennesker der vælger navnet til deres hund, siger et menneskes hund ofte mere om ejeren end det siger om hunden. Nogle vælger populære navne som for eksempel Bella, mens andre hundeejere ønsker at vælge et navn, der beskriver en bestemt karakter ved hunden. Dette kunne for eksempel være Pjuske, som henviser til at hunden har en pjusket pels. Har man en hund der har et mere specielt navn end de tidligere nævnte, kan dette signalere at man er kreativ, når man møder andre mennesker i naturen. Uanset hvordan man vælger at starte sin søgen på et godt navn til hunden, er der en række elementer som man bør overveje, inden man tager den endelige beslutning.

Hvad skal man overveje, når man vælger et navn?

Først og fremmest skal det være et navn, som hunden har mulighed for nemt at kunne høre og derefter reagere på. Det er sjældent en god idé at navnet er længere end to stavelser, da hunden ellers kan få svært ved at genkende sit navn. Derudover skal man give hunden et navn, som man ikke har noget imod at råbe det i det offentlige rum, hvor andre kan høre det.

Hvad skal man gøre, hvis man ønsker at ændre navnet på sin hund?

Hvis man af den ene eller den anden grund ønsker at ændre hundens navn, bør det ikke adskille sig så meget fra det tidligere navn, da det ellers kan forvirre hunden unødvendigt. Sørg for eksempel for at det er nogenlunde lige langt, og eventuelt indeholder nogle af de samme bogstaver som det oprindelige navn.

Når man har fundet frem til et navn til hunden

Når man har besluttet sig fast på et navn, er det alligevel en god idé at vente nogle dage inden man begynder at kalde hunden ved dette navn, men overveje om man derefter fortsat synes om navnet.

Leave a Reply