Hvordan vælger man en børnevenlig hund?

child-friendly dogHunde og børn kan have det vidunderligt i hinandens selskab. Mange fortæller endda at de med deres hund har fundet en ven for livet, som de altid kan stole på og som altid er der for dem uanset hvad. Der er naturligvis meget arbejde som leder op til ovenstående scenarie. Det er nemlig et stort arbejde at sørge for at børnene og hunden kommer godt ud af det med hinanden. Det kan specielt være svært, hvis hunden ikke var til stede i familien mens børnene var små, eller hvis forældrene ikke selv har haft hund som barn, hvorved de ikke er så kyndige på området.

Hvad kræver det fra de voksnes side?

Man bør som voksne være åbne. Der er nemlig en tendens til at hunden får skylden, hvis den har opført sig aggressivt. Ofte handler det i stedet om, at barnet ikke har lært at se på hunden som et levende væsen, og derfor ikke har givet hunden den plads som den har brug for. Da mange forældre ikke er klar over dette, aflives mange raske hunde uden videre, da det virker som den nemmeste løsning.

Hvad kræver det af børnene?

Børn er nødt til at lære, at hunde er levende væsner og derfor har grænser, ligesom de selv har det. Specielt mindre børn kan komme i problemer med hunden, da de ofte har et voldsomt kropssprog, som hunden kan blive utryg ved. Her er der tale om hurtige, fægtende bevægelser hvor de for eksempel griber for hårdt fat i hundens pels, hals eller hale. Som forældre er man derfor nødt til at lære sine børn, at de skal være rolige når de interagerer med hunden, for at undgå at de overskrider hundens grænser, eller virker påtrængende over for den.

Det er umuligt at garantere at en hund er børnevenlig, men man kan som hundeejer selv gøre sit til, at den hurtigt bliver en integreret del af familien ved at sørge for, at man omgås den på en positiv måde.

Leave a Reply