Socialisering af en hundehvalp

Mange mennesker spørger sig selv om, hvad socialisering af en hundehvalp indebærer, og hvorfor netop dette er vigtigt. Dette er netop noget af det, som undersøges i dette indlæg, da der er tale om en vigtig proces i hundens liv, som alle hundeejere bør være bekendte med.

Hvad er socialisering?

Socializing a puppyKort fortalt handler socialisering om, hvordan hvalpe lærer kunsten at genkende og kommunikere med andre levende væsner, uanset om der så er tale om mennesker eller andre hunde. Essensen med socialisering er et eller andet sted blot, at man lærer hunden at være sammen med andre mennesker eller hunde, hvorved den udvikler visse kompetencer som den kan benytte, når den senere møder nye levende væsner. Under socialiseringen lærer hunden en masse forskellige nye inputs at kende, hvilket for eksempel kan være maskiner, dufte eller lyde. Her handler det om at hunden skal blive fortrolig med disse nye elementer, for ikke at blive utryg ved disse situationer i fremtiden.

Hvorfor er socialisering vigtig?

Tænker man for eksempel på en hund, der aldrig har mødt andre fremmede hunde, vil den typisk være bange, når den for første gang kommer til at møde en fremmed hund. Følelsen af at være bange kan herefter lede til aggression, hvilket er noget som alle hundeejere ønsker at undgå.

Socialisering af hvalpe er således en måde at forebygge eventuelle problemer med adfærden hos en voksen hund, hvorfor det er et vigtigt begreb, som alle hundeejere bør være bekendte og fortrolige med.

Hvornår skal man begynde socialiseringen af sin hvalp?

Den kritiske periode er fra hvalpen er 6 uger til den er 12 uger gammel. Her er det vigtigt at hvalpen er blevet tilstrækkeligt socialiseret, så at den ikke senere udvikler adfærdsproblemer i voksenlivet. Det er derfor vigtigt at man udnytter dette tidsrum effektivt, da det er her man kan påvirke hvalpens socialisering mest muligt.

Leave a Reply