Vælg den rigtige Chihuahua

Choose the right ChihuahuaEn af de hunde der er begyndt at blive meget populære, er en Chihuahua. Populariteten hænger sandsynligvis sammen med at kendte mennesker, som for eksempel Paris Hilton begyndte at fremvise sin Chihuahua i det offentlige, og siden er der en del unge piger, der ikke længere kan stå for disse små, søde hunde. Uanset hvorfor man ønsker at anskaffe sig en hund af denne type, er der en række elementer, som man bør overveje inden man vælger at købe en Chihuahua.

Hvad bør man overveje?

Et af de første spørgsmål som man bør stille sig selv, er om man har plads til en hund i familiens hverdag. Har man for eksempel en meget travl hverdag, er det måske ikke den bedste løsning at købe en Chihuahua, da dette er en meget følsom hund, der har brug for kærlighed og ros for at kunne knytte sig til sin nye ejer. Derudover bør en Chihuahua heller ikke være alene mere end maksimalt 5 timer om dagen, og man skal regne med at den kræver en til to timers motion hver eneste dag, da den ellers bliver rastløs.

Har man derudover børn, er det heller ikke nødvendigvis det rigtige valg. Mange hunde af denne race bliver utrygge når der er larm, hvorfor den ikke kan siges at være specielt børnevenlig.

Hunde med forskelligt temperament

Hvis man er en stille type som bor alene, kan en nervøs eller stille Chihuahua måske passe bedst. Hunde med dette temperament bliver nemlig hurtigt stressede, hvis der sker for meget omkring den. Uanset hvilket temperament ens hund har, er det vigtigt at den ikke er opvokset i sit bur. Dette hænger sammen med at det at være indelukket går ud over hundens mentalitet.

Hvad kan man forvente?

Man kan som hundeejer se frem til mange timer i positivt selskab, hvis man sætter tiden af til opdragelse og træning. Det er nemlig en helt fantastisk hund, der er fuld af liv.

Leave a Reply